Puheenjohtaja tiedottaa

1.6.2021

Kesäpäivää, hyvät ystävät!

Tänään oli yhdistyksellämme "onnen päivät", kun saimme viettää kevätkauden päättäjäiset ja kesäkauden aloituksen lähes pilvettömän taivaan alla. Saimme käyttöömme Kulttuuriosuuskunta Saurion pihapiirin ja juhlasalitilat. Tuttu paikka monelle Työväenopiston opiskelijalle. Meitä oli paikalla 46 jäsentä ja pari satunnaista ohikulkijaakin poikkesi katsomaan, mitä pihalla tapahtuu.

Leena Mankkinen kävi kertomassa mitä mm Sote-rintamalle tällä hetkellä kuuluu ja kannusti väkeämme antamaan äänensä kuntavaaleissa. 

Terveysturvallisesti yritimme olla, käytössä oli maskit ja käsidesit, sisällä ja ulkona oli väljästi tilaa. Keittiöväki Tyrkön Ritvan apuna keitti kahvit ja viipaloi perinteiset lettipullat. Grillimestarit pyörittelivät makkarat rapeiksi. Tuomisen Marketta paistoi herkullisia räiskäleitä Noppeen Eilan vispaamasta taikinasta. Oli meillä ohjelmaakin: Ahteen Mara oli kaivanut haitarin talviteloilta ja säesti Papinsaaren Keijon ikivihreitten laulantaa. Joku otti tanssinpyörähdyksiä hiekkakentällä. Tiuran Auli kassissa oli mölkyt, kesäkaudella niitä kuritetaann Räikän rannan pelikentällä. Boccian kesäpelaaminen alkaa seuraavalla viikolla. Seuraa ilmoittelua Ylöjärven Uutisista tai kotisivulta! Kesäkaudelle ei olla järjestetty muuta yhteistä ohjelmaa. 

Syksyn toiminta aloitetaan viikolla 35 ja syyskausi avataan tiistaikurssin merkeissä 7.9.2021. Kerhot aloittavat lukujärjestyksensä mukaisesti.

Lokakuun 30 pnä, lauantaina olisi mahdollisuus lähteä kuuntelemaan ikivihreitä "Elämäni parhainta aikaa"-konserttiin Ikaalisten kylpylään. Konsertin solisteiksi ovat lupautuneet Tarja Ylitalo, Arja Havakka, Mikko Alatalo, J.Eskelinen, Saska Helmikallio ym. Kiinnostaako?

Syntymäpäiväkahvit tarjotaan 15 lokakuuta. Lomaviikko Kuortaneella on viikolla 46. Syyskokous pidetään 30.11 ja myyjäiset ja puurojuhla Vanhalla Seurakuntalolla 27.11. Jouluruokailu on Ravintola Keitaassa perjantaina 10.12 klo 17.

Tällainen on pääpiirteissään tulevan syksymme ohjelma. Pitäkäämme yhteyttä!

Hyvää kesää kaikille, voikaa hyvin!

Tarja Halme, pj

 

 

 

 

30.3.2021

Tervehdys taas, pientä pilvipoutaa näkyy päivän sää olevan.

Tänään oli se päivä, jolloin edellisen vuoden hallitukselle annettiin lupa hengähtää, eli hallitus sai vastuuvapauden viime vuoden toiminnasta. Samalla vahvistettiin EKL:n liittokokousedustajat. Liittokokous piti olla kesäkuussa Turussa, mutta EKL:n hallitus päätti siirtää sen myöhäiselle syksylle terveysturvallisista syistä.

Sääntömääräinen kevätvuosikokouksemme pidettiin THL:n ohjeita noudattaen.

 Mennyt vuosi oman yhdistyksemme toiminnassa oli hyvinkin poikkeuksellinen, kun rajoitteet toimintoihin alkoivat maaliskuun puolivälissä 2020. Kesäkin oli yhdistyksen toiminnassa hiljaiseloa, vain boccianpelaajat kokoontuivat mittailemaan millejä Räikällä ja Tiuravuoren kentällä. Kuntoiluryhmä kuntoili Tiuravuoressa alkukevään 2020 ja jatkoi kuntoilua kävellen syksyn ja tämän kevään, ja iso ryhmä onkin ollut kiitettävästi tutkimassa kylän raitteja. Tiistaikursseja ehdimme pitää vuoden 2020 aikana kymmenen kertaa, niistä kaksi oli sääntömääräisia kokouksia, eli kevät- ja syyskokoukset. Kerhot ja kurssit eli käsityö- ja askartelukerho, aivoriihi, luovan toiminnan kurssi, kuorokurssi, digikurssi ja miesten porinapiiri aloittivat tammikuussa 2020 ja joutuivat tauolle maaliskuussa. Syksyllä päästiin taas aloittamaan normaalit kurssit ja kerhot, mutta marraskuussa jouduimme taas jäähylle. Varikon ovet suljettiin meiltä.

Muutamaan koulutustilaisuuteen pääsimme osallistumaan kevään, kesän ja alkusyksyn aikana.

Syntymäpäiväjuhliin lokakuussa rohkeni tulla lähes neljäkymmentä kutsuttua, vaikka laulukuoron esitys jäi kokematta, kun kuorolaululle sanoi THL, että "suut tukkoon".

Joulumyyjäiset ehdimme pitää Vanhalla seurakuntatalolla marraskuun lopulla. Jouluruokailu jouduttiin peruuttamaan.

Nokian Kerholassa kävimme kaksi kertaa, tammikuussa olimme EKL:n Pirkanmaan piirin edunvalvontatilaisuudessa ja helmikuussa "Kuumat suudelmat" -operettikooste Johanna Rusasen ja Jyrki Anttilan äänin vei meidät hetkeksi musiikin maailmaan.

Hallitus kokoontui pähkäilemään arkisia käytännön asioita kuusi kertaa ja perusti oman WhatsApp-yhteydenpitoryhmän.

Yhdistyksen talous on pysynyt vakaana vaikka edellisvuosien tulonlähteitä eli markkinatapahtumia ja muita myyntitapahtumia ei onnistuttu koronarajoitusten vuoksi pitämään.

Tarkempi yhdistyksen tilinpäätös ja toimintakertomus esitetään jäsenille ensimmäisessä yhteisessä tapaamisessamme - koska, siinäpä pohtimista.

Tässä nämä tärkeimmät tapahtumat menneltä toimikaudelta, olihan niitäkin riittävästi, vai mitä?

Huhtikuu alkaa tällä viikolla, liikkukaa ja täyttäkää kuntokorttinne. Sen palauttaminen on heti Vappuna Marjatta Syrjälle tai Auli Tiuralle.

Pirkanmaan piirin järjestämän Ruskamatkan 4-11.9.2021 esite on liitetiedostona. Yhteydenotot Tarja Halmeelle 0503847835 tai sähköpostilla tarja.halme.pj@gmail.com

Aurinkoista pääsiäisen aikaa Teille kaikille!

Tarja Halme, pj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.3.2021

Tervehdys, ystävät!

Kaksi viikkoa on kulunut ja koronarajoitukset kiristyvät. Yhdistyksen asioita on saatu nykäistyä eteenpäin, tosin takapakkiakin on tullut. Hallituksen oli tarkoitus pitää vuosikokousta valmistava kokous TEAMSin kautta, mutta eihän se onnistunut kuin osittain. Sitä harjoitellaan, niitä taitoja tullaan tarvitsemaan. Meitä oli paikalla kuusi hallituksen jäsentä, eli hallitus oli laillinen ja päätövaltainen. Saimme allekirjoitettua tilikirjat ja hyväksyttyä toimintakertomukset esitettäväksi vuosikokoukselle 30.3.2021. Vuosikokous pidetään puheenjohtajan kotona, ja mukaan voidaan ottaa kuusi jäsentä, kolme hallituksesta ja kolme hallituksen ulkopuolista jäsentä, että saamme kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Vahvistamme tilinpäätöksen ja toimintakertomukset, sekä vahvistamme EKL:n kesäkuun liittokokouksen varsinaisen sekä varaedustajan nimet. Syyskokouksessa nimettiin liittokokousedustajiksi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, joka on v 2021 Kari Halme. Muita asioita ei käsitellä. Kun kokoontumisrajoituksia aletaan keventää, kerromme ensimmäisessä yhteistilaisuudessa vuoden 2020 toiminnan pääpiirteet ja kuinka pärjäsimme poikkeavana toimintakautena.

Kuntavaalit huhtikuulta peruuntuivat, ja uusi äänestyspäivä on 13. kesäkuuta, ennakkoäänestysaikakin on aiempaa pidempi. 

Hyvinvointilomilta tuli ikävää postia, kun huhtikuun lomamme haluttiin siirtää. Hyvinvointilomat ovat yhteydessä kaikkiin hakijoihin. Ensimmäinen vapaa viikko on marraskuulla viikko 46. Samalla viikolla on suunnitteilla EKL:n kulttuuripäivät Kotkassa, ja sinne osallistuminen kiinnostaisi. Syksyllä voisi harjoitella pieniä ohjelmanumeroita esitettäväksi isolla estradilla.

Kevät alkaa lähestyä, nyt kuuluu lintujen kevätlaulantaa puissa ja pensaikoissa. 

Ulkoilkaa, pysykää terveinä!

Tarja Halme, puh. joht.

 

 

Kokouksen puheenjohtajana Helena Haapanen
Pöytäkirjantarkastaja
Kokouksen sihteeri Marjatta
Kokousmateriaalia puheenjohtajan keittiönpöydällä
Mutkaista tietä näkymättömiin, yhteislenkkeily 2021
Kevätlaulajaiset Leijassa 2019

HYVÄT YSTÄVÄT!

Viimeisestä tapaamisestamme on kulunut pitkä aika, tapasimme joukolla joulumyyjäisissä marraskuussa 2020. Sen jälkeen Koronanyrkin suosituksesta jouduimme perumaan yhteisen joulupäivällisen Keitaassa ja muut kerho- ja kurssitapaamisemme joulukuussa. Omissa tapaamisissamme ei ole ollut korona-altistuksia. Tämän vuoden alku ei ole tuonut helpotusta yhteisten tapaamisten järjestämiseen, Varikon ovet ovat pysyneet meiltä kiinni. 

Kuntosaliryhmä on kokoontunut kävelyretkien merkeissä Haapasen Helenan kokoonkutsumana. Yhden kerran minäkin olin mukana ja tunsin, että senkaltaiselle tapaamiselle on vankka tarve. Viime keskiviikon lenkki taisi peruuntua kovan pakkasen takia. 

Yhdistyksen hallitus ei ole voinut kokoontua, ja siksi viimevuotiset toimihenkilöt ovat lupautuneet jatkamaan tänäkin toimikautena. Muutoksia tehdään tarpeen mukaan.

Suunnitelmassa on, että vuosikokous pidetään maaliskuun 23 pnä 2021 klo 10 Varikolla. Vuosikokouksessa hyväksytään viime vuoden toiminta ja tilinpäätös ja nimetään yhdistyksen edustaja kesäkuun liittokokoukseen Turkuun. Jos Varikko pysyy meiltä vielä maaliskuussa suljettuna, pidämme kokouksen ulkona termospullokahvi lämmikkeenä. Mennään vaikka Räikän rantaan tai Vanhan Räikän terassille.

Jäsenkirjeessä on tarkemmat tiedot kevään toiminnasta. Hyvinvointilomille valitut tulevat saamaan henkilökohtaisen tiedon lomalle pääsystään.

EKL jatkaa jäsenhankintakampanjaa ensi vuoteen asti.

Toimintamme kerhoineen käynnistyy heti, kun Varikon ovet avataan yhdistysten käyttöön.

"Ei mulla muuta, pysykää terveinä!"

Tarja Halme, pj

 

Puheenjohtaja vauhdin hurmassa, helmikuu 2021
Kävlylenkille lähdösä kirjastotalo Leijalta ..